A Good Choice

En värld fri från skadlig plast

A Good Choice från Hönö utanför Göteborg är en liten vass uppstickare med en stor idé. Att erbjuda förnybar och biologiskt nedbrytbar bioplast för såväl plastindustrin, textilindustrin och konstgräsplaner.

2028 New World Agency fick uppdraget att ta fram en varumärkesplattform, ny webb och att stötta med säljdrivande kommunikation.

A Good Choice | En värld fri från skadlig plast

En stor idé från en liten ö

Att världen har ett plastproblem har nog inte undgått någon. I Stilla Havet flyter en kontinent av plastskräp. Mikroskopiska plastpartiklar, så kallade mikroplaster, finns i blodet på nyfödda bebisar. Men att sluta använda plast är svårt, just för att plast är så användbart, lätt att forma och anpassa för en mängd användningsområden.

När Mikael Lagerlund från Hönö skulle ta fram miljövänliga el-armaturer blev han varse hur det var näst intill omöjligt att få tag på ”miljövänlig” plast. Där andra skulle sett ett problem, såg han som entreprenör en möjlighet, etablerade kontakter med framstående polymer-kemister och lade grunden för ett nytt företag – A Good Choice.

Genom att erbjuda bioplast som är biologiskt nedbrytbar, komposterbar och mikroplastfri vill man ge alla tillverkare en chans att göra ett bättre val. A Good Choice erbjuder idag flera olika bioplastråvaror för formsprutning, strängsprutning och för att spinna tråd – och dessutom biologiskt nedbrytbart infill för konstgräsplaner.

Rent spel på rena planer

Hösten 2021 anlades en första proof-of-concept konstgräsplan i Kortedala i samarbete med Göteborgs stad. A Good Choice befinner sig nu i ett spännande läge med hela 1200 konstgräsplaner som behöver läggas om – bara i Sverige.

Varumärkesplattform

I samarbetet med A Good Choice har vi på 2028 utvecklat en komplett varumärkesplattform – såväl visuellt som budskap. Vi har också tagit fram en ny och flexibel webb med inbyggd smartness för tillväxtmöjligheter. Och självklart har vi hjälpt till att utveckla företagets tagline. Därför är vi på 2028 stolta och glada att få vara med och hjälpa A Good Choice — Changing plastic. For good.

Nyfiken på mer från A Good Choice? Klicka här för att komma till deras webb. 

Vill du veta mer om våra mest populära tjänster?

 

Ta kontakt med Marcus eller Sara. De hjälper dig gärna!

Marcus Sjölin

Marcus Sjölin
Opportunity &
Growth Officer

Ingrid Kraappa

Sara Wågenberg
Project Manager &
Content Strategist