FordonsGas

Content marketing-kampanj satte gasenergi på kartan.

Ingen bryr sig om gas, men allt fler bryr sig om hållbart resande och “svemester” på hemmaplan. Det tog vi fasta på och skapade en kostnadseffektiv content marketing-kampanj på webben och i sociala medier. Med reseguider till hållbara smultronställen i Västsverige satte vi både biogas och vår kund FordonsGas på kartan – även bokstavligt talat.

Sommaren 2018 hade flygdebatten och rörelsen kring att stanna på marken bara börjat. Vi såg en möjlighet att låta FordonsGas kommentera debatten och ta ställning för ett mer hållbart och cirkulärt resande – samtidigt som detta kunde hjälpa till att väcka intresse för gasenergi och driva trafik till FordonsGas webbplats.

Gausta App
Gausta App

Genom att erbjuda värdeskapande innehåll till valda målgrupper i digitala kanaler lyckades vi skapa en kostnadseffektiv content marketing-kampanj som visades flera hundratusen gånger och genererat tiotusentals klick till fordonsgas.se. 

Reseguider med tips på hållbara resmål

Som en del av ett löpande content marketing-projekt tog vi fram åtta reseguider med tips på hållbara resmål runt om i Västsverige, och hur man bäst tar sig dit med gasbil. Guiderna publicerades på FordonsGas webbplats och spreds med hjälp av organiska och betalda inlägg i sociala medier under hashtaggen #älskaroadtrips. I varje guide publicerades även en karta där utvalda smultronställen, särskilt vackra vägar och tankstationer för gasenergi låg utmärkta.

Resultatet: ökad räckvidd, trafik – och försäljning

Med en förhållandevis liten marknadsföringsbudget lyckades vi på två månader nå ut till över 80 000 personer. De olika inläggen i sociala medier visades över 300 000 gånger, engagerade till hundratals kommentarer och delningar och genererade nästan 10 000 länkklick till FordonsGas webbplats.

Antalet besökare på fordonsgas.se ökade med hela 183 procent jämfört med samma period året innan. Och det viktigaste av allt: under kampanjperioden ökade volymen såld gas inom det bearbetade segmentet med 15 procent.

Tack vare SEO-arbetet och det värdeskapande innehållet har resultatet stått sig. Idag, två år senare, genererar guiderna fortsatt besökare till fordonsgas.se.

Vill du veta mer om våra mest populära tjänster?

 

Ta kontakt med Marcus eller Sara. De hjälper dig gärna!

Marcus Sjölin

Marcus Sjölin
Opportunity &
Growth Officer

Ingrid Kraappa

Sara Wågenberg
Project Manager &
Content Strategist