Gausta

Den perfekta pausen i backen på Gausta.

En food truck mitt ute i pisten som erbjuder snabba munsbitar när du är hungrig, värmande drycker när du fryser och törstsläckare när du jobbat hårt. För Gaustas räkning skapade 2028 konceptet Sam’s Power Station så att alla besökare kan få njuta av ännu en fjällupplevelse.

När Gausta fick sin food truck monterad på en pistmaskin och behövde ett passande koncept var vår första impuls att intressera oss för närområdets dramatiska historia. På Gausta saknas det nämligen inte uppslag för storytelling.

Byn Rjukan i Vestfjorddalen nedanför Gausta är platsen där Norges industriella transformation till en modern ekonomi startade med företaget Norsk Hydro. Det var här som Sam Eyde och hans kompanjon fick idén att använda Rjukanforsens enorma vattenfall för att skapa elektricitet, och framförallt att använda elektriciteten för att utvinna kväve ur luften.
Kvävet som här kunde produceras i stora kvantiteter möjliggjorde industriell tillverkning av konstgödsel, vilket därmed blev bidragande till att världssvälten kunde minskas i början av 1900-talet.

Idag är området Rjukan-Notodden och dess gamla industrimiljöer med praktfulla vattenkraftverk upptaget på UNESCOs världsarvslista och beundras som tidiga exempel på industriell arkitektur.

Tillbaka till vår food truck. Tro det eller ej, men skidåkning kan vara hårt arbete och ibland kan både törst och svält göra sig påminda. Då finns räddningen där i form av Sam’s Power Station med sin gula välkomnande skylt. Här kan alla trötta skidåkare ta en paus och ladda batterierna – och förstås sin telefon.

2028 New World Agency var ansvariga för att skapa konceptet, namnet, logotyp samt att utforma upplevelsen med skyltar, menyer, utemöbler och mysiga eldstäder.

Vill du veta mer om våra mest populära tjänster?

 

Ta kontakt med Marcus eller Sara. De hjälper dig gärna!

Marcus Sjölin

Marcus Sjölin
Opportunity &
Growth Officer

Ingrid Kraappa

Sara Wågenberg
Project Manager &
Content Strategist