Gaustablikk

Konsten att ta vara på en bra historia 

Gaustablikk Fjellresort har inte bara 50 händelserika år bakom sig. Det hade också en grundare vars liv var en riktig saga.

När det berömda norska hotellet renoverades 2021 såg vi på 2028 till att Olav Svartdals äventyr och personlighet fick ta plats i hotellets utformning.

Gaustablikk Fjellresort

Mer än ett buzzword

Storytelling har under många år varit något av ett buzzword i kommunikationsbranschen. På 2028 New World Agency är det en naturlig del av vårt arbete. En viktig sak att komma ihåg är att storytelling inte bara är ett verb, det är också att ha ett perspektiv och en förståelse för hur vi människor delar information och gör den begriplig.

 

Storytelling behöver därför inte gå ut på att berätta historier från förr, men har vi något riktigt bra då gör vi det. Som när vi på 2028 lät historien om Gaustablikk Fjellresorts grundare Olav Svartdal komma till liv i hotellets stora renovering.

Berättelsen om Olav Svartdal 

Sagan om Olav Svartdal berättar man gärna i sin helhet. Men kortversionen lyder så här: Telemarkssonen Olav Svartdal utvandrade på 50-talet till USA, blev skidlärare åt Hollywood-skådisar i Klippiga berg. Återvände till Norge just när filmen Hjältarna från Telemark skulle spelas in och blev stuntman åt stjärnan Kirk Douglas. Och pengarna han tjänade använde han för att bygga sitt eget hotell – Gaustablikk, som öppnade 1970.

Kort sagt, det saknades inte roliga anekdoter att berätta. Men också saker som vittnar om de värden som Olav Svartdal och Gaustablikk står för. Det goda värdskapet, omsorgen om gästen och den stora kärleken till naturen och skidåkningen.

Att uppleva en historia 

Tack vare familjen Svartdals generösa bidrag med sina personliga fotografer kunde vi på 2028 ta fram tavlor och bilder i många olika format. Bilderna försågs med textskyltar som gör det möjligt för gästerna att gå på upptäcktsfärd i hotellet – som förstå har en ”Kirk’s bar” och där man kan beställa en ”Million dollar drink” till minne av Olav Svartdals omtalade löneförhandling.

Vill du veta mer om våra mest populära tjänster?

 

Ta kontakt med Marcus eller Sara. De hjälper dig gärna!

Marcus Sjölin

Marcus Sjölin
Opportunity &
Growth Officer

Ingrid Kraappa

Sara Wågenberg
Project Manager &
Content Strategist