Gausta

En ny interaktiv pistkarta för Gausta Skisenter.

Så hjälpte vi Gausta Skisenter att skapa en ny pistkarta som fungerar lika bra i tryck som i telefonen. Dessutom med interaktiva funktioner som visar vilka backar och liftar som är öppna just nu.

Hur får man en fjälldestinations hela erbjudande att rymmas i en karta utan att den blir rörig och svår att använda?

Gausta Skisenter i Telemark behövde en ny karta över liftar, backar, aktiviteter, restauranger och erbjudanden – som samtidigt var flexibel nog att visas såväl på digitala och analoga plattformar. I en smartphone, som vikbar karta eller som stortavla.

Gausta App
Gausta App

Illustration i världsklass

Tillsammans med en av skidvärldens ledande illustratörer skapades en två-dimensionell karta som lyckades med att förenkla de många vinklarna och fjällsidorna kring Gausta, och ändå göra landskapets dramatik rättvisa. Med smart programmering kunde vi sedan med olika filter och lager förmedla rätt information till varje gäst utan att vyn blev rörig och svårnavigerad.

Öppna backar och liftar hämtas in i realtid via API:er 

Gausta Skisenters speciella utformning och läget vid Vestfjorddalen gör att vissa liftar ibland behöver stänga på grund av vind. En viktig del i utvecklingen av kartan blev därför att visa gästen vilka backar och liftar som är öppna just nu. Informationen hämtade vi via API:er från Fnugg.no, plattformen där Gausta Skisenter och många andra norska skidorter uppdaterar väder, förhållanden och dagens status.

Resultatet

Den interaktiva kartan finns på tre språk: norska, svenska och engelska, och finns tillgänglig i Gausta-appen och i pistkartan på gausta.com. Kartan går även att få som nedladdningsbar PDF och distrbueras i tryckt format runt om i skidanläggningen.

Nästa steg är att applicera kartan i stora digitala skärmar runt om på fjället, så att gästerna på plats i liftsystemet snabbt kan få en överblick över vilka backar och liftar som är öppna för dagen.

Vill du veta mer om våra mest populära tjänster?

 

Ta kontakt med Marcus eller Sara. De hjälper dig gärna!

Marcus Sjölin

Marcus Sjölin
Opportunity &
Growth Officer

Ingrid Kraappa

Sara Wågenberg
Project Manager &
Content Strategist